Házépíttetési csapdák

Új ház építtetésén álmodik? Megbízhat-e egy ismeretlen kivitelezőben?

Egy szerencsétlen építkezés története

Az új évet feljelentéssel indítjuk

Az új évet feljelentéssel indítjuk

Belefáradtunk abba, hogy Danázs Árpád minket vádol, hogy miattunk jutott el egy félkész tető építéséig úgy, hogy a családi örökségünket rábíztuk! Az év elején megint elkezdett ígérgetni, dokumentumokat bekérni tőlünk (melyek neki is megvannak), de "küldjük el sürgősen", hogy végre elkészíthesse a szerződésben vállalt kötelezettségét! Sőt küld egy olyan elszámolást, ami már sértő emberileg. Még tárgyalási alapnak sem tudjuk elfogadni természetesen. Teljesen egyértelmű, hogy ez nem más, mint nyilvánvaló időhúzás és szórakozás de ennek ellenére elküldöm, amit kér, majd megint csönd, hogy "hamarosan jelentkezik".

Ezt már másfél éve hallgatjuk. Egyértelmű, hogy mindezekkel csak a kibúvókat keresi és a kifogásokat, melyekkel majd a bíróság előtt akarja magát igazolni, hogy miért nem haladt, miért nem csinál semmit, miért nem teljesíti egy (!) szerződésben vállalat kötelezettségét sem!

Polgári per vagy büntető eljárás?

A helyzet jogi rendezésére két lehetőségünk van: az egyik egy polgári peres eljárás, melynek jogerős eredménye az lehet pár év múlva, hogy Danázs Árpád tartozik nekünk sokmillió Ft-al és köteles nekünk megfizetni azt. Ennek elindítása több száz ezer Ft illetékekkel, ügyvédi munkadíjakkal együtt. Mivel erős a gyanúnk, hogy Danázs Árpád semmilyen behajtható vagyontárgyat nem birtokol, sőt kiderítettük, hogy tetemes adótartozásai is vannak, ezért, ha lenne is bármilyen behajtható bevétele vagy vagyontárgya, azt a NAV elsőbbséget élvezvén, azonnal viszi. Tehát újabb költségekbe vernénk magunkat és csak tovább növelnénk a Meridian Casa Kft. ámokfutásaiból adódó költségeinket.

A másik lehetőség egy büntető eljárás indítása, melyben arra hivatkozunk, hogy a Meridian Casa Kft. ellopta a pénzünket, és nem akarja visszaadni. Ennek elindításához az ügyvédi tanácsadáson kívül szerencsére semmi költség nincs, sőt, ha ezt megnyerjük, akkor jogerősen érvényesíttetni is tudjuk követelésünket az elcsalt pénzünk ügyében.

Egy rövid kitérő a követelésünk összegét illetően

A Meridian Casa kft. céges címnek egy olyan postai elérhetőséget adott meg hivatalos helyeken, ahol nem tudjuk ki lakik, vagy mi történik, de a Posta továbbítja egy másik címre, ahol Danázs Árpádot már régóta nem látták, és nem is látják szívesen, ott is csúnyán becsapott embereket. 2021. januárjában Danázs Árpád megírta, hogy "hamarosan jelentkezik" a - szerinte jogos - elszámolásunkkal, és kb. egy hónapra eltűnt. Megunván a várakozást, küldtünk ajánlott levélben egy - szerintünk - jogos elszámolást, ami nagyságrendekkel több, mint amennyiről Danázs Árpád hajlandó volt tárgyalni, és kértük, hogy 5 munkanapon belül reagáljon rá valamit, ellenkező esetben és jogszerint is, az elszámolást jogosnak tekintjük. Több, mint 1 hónap után jelentkezett Danázs Árpád azzal, hogy szedjem le a blogomat, mellékesen szóba került az elszámolás is, de jeleztük neki, hogy erről többet már nem tárgyalunk. De ha konkrétan adja bármi jelét is annak, hogy ő szándékozik velünk elszámolni és az ellopott pénzünket visszaadni, nagyon komoly engedményt vagyunk hajlandók tenni, de ehhez az üres mellébeszéléseken és ígérgetéseken kívül valamit tennie is kell. Természetesen nem tett semmit, csak fenyegetőzőtt alpári stílusban.

Visszatérve a feljelentésre,

természetesen a büntetőeljárás mellett döntöttünk. Első lépésben vissza is dobta a rendőrség mondván, hogy indítsunk polgári pert a követelésünk rendezésére, valamint számukra a csalás gyanúja nem állja meg a helyét. Mindez abból fakadt, hogy nem nagyon akartunk továbbra is pénzt tolni ügyvédi tanácsadásokba, de az elutasításba nem nyugodtunk bele. Egy kis tájékozódásra - többek között - a többi károsultnál és ügyvéd barátoknál, megtudtuk, hogy azt kell indokolnunk, hogy Danázs Árpád minket a szerződéskötéskor becsapott és megtévesztett. Hát ezt így utólag, az azóta tudomásunkra jutott információk alapján nem volt nehéz megalapozni, így panaszunkban felsoroltuk az akkori körülményeket, melynek az lett a következménye, hogy az ügyészség utasítja a rendőrséget, hogy folytassa le a nyomozást. 2021 március elején be is hívtak tanúskodni a rendőrségre, ahol tájékoztattak, hogy látják, hogy nagyon komoly az ügy. Kaptunk egy nagyon hasznos információt is, mely szerint a korábbi meggyőződésünk téves volt, hogy Danázs Árpád hazudozásai és mellébeszélései, melyek szerint "jövő héten jönnek folytani a munkát", meg "holnap hozza a pénzt, amivel tartozik", meg a többi hazugság nem lehet Danázs Árpád feltételezett bűntetteinek enyhítő körülménye, hanem még súlyosbítja is az esetet, mert ő minket szándékosan megtévesztett és félrevezetett. Persze amikor azt hazudta, hogy épp most is kint dolgoznak a telken csak hab a tortán. Állította ezt azért, mert tudta, hogy nem tudunk azokban a napokban kimenni.

Annyit még mondtak a rendőrségen, hogy az ügyünket hozzákapcsolják más károsultak ügyeihez, akik már tettek feljelentéseket, és ezek együtt tovább fogják súlyosbítani a Danázs Árpád ellen folyó nyomozás ügyét.

Lépjen kapcsolaba velünk

Lépjen kapcsolaba velünk

Amennyiben hasonló módon Ön is megbízott kivitelező céget házépítésre, esetleg a Meridian Casa Kft. áldozata, Önt is becspaták és kisemmizték, írjon nekünk, hogy tudjunk közös erővel megoldást találni.
Várunk további jogi szakvéleményeket is, esetleg olyan hasonló eseteket, melyeket sikerült rendezni valamilyen módon.
Fogjunk össze, hogy az ilyen Danázs Árpád-félék ne tudjanak tovább büntetlenül mások pénzén élősködni!

E-mail

info@epitkezeskarosultak.hu