Házépíttetési csapdák

Új ház építtetésén álmodik? Megbízhat-e egy ismeretlen kivitelezőben?

Egy szerencsétlen építkezés története

Nem vagyunk sajnos egyedül

Kapcsolatban vagyunk több személlyel is, akiket Danázs Árpád minden jel szerint szintén megkárosított.

Mindenki igyekszik a saját eszközével küzdeni, több feljelentésről, sőt nyomozásról is tudunk.

Hozzánk hasonló eset leírása található még ezen az oldalon:

hazepiteskarosultak.hu

Suvada Mihály, a Meridian Ablak Kft. ügyvezetője

Mint blogomban említettem, Danázs Árpád egy másik, 2020.05.15-én alapított cégben is tulajdonos. A cég neve kísértetiesen hasonlít a Meridian Casa Kft.-re, ugyanis ezt Meridian Ablak Kft.-nek hívják. Fél évvel az alapítás után (2020. decemberében) ez a cég is összeszedett már egy hatályos negatív információt! Ami azt jelenti, hogy vagy az államot, vagy magánszemélyt, de már valakit megkárosított. Ezzel szemben a Meridian Casa Kft.-nek hatályos negatív információja, lezárt negatív információja és egyszeri negatív információja is van!

2020 decemberében vettem észre, hogy a Meridian Ablak Kft. ügyvezetője Suvada Mihály lett. Misit jól ismerjük, Danázs Árpád megbízásából többször találkoztunk vele is építkezésünkön, amikor ott még munka folyt. Jóindulatunk jeleként, amikor csak tehetük üdítőitalokat, csokit és más apróságot vittünk ki a telekre, hogy a munkások nehéz munkáját elviselhetőbbé tegyük a tűző napon. Ezt persze nem sajnáljuk, de mi részünkről tényleg igyekeztünk mindent megtenni, hogy a házépítés haladjon, és a lehető legjobb módon.

Nem tudjuk, hogy Suvada Mihály tisztában van-e a felelősséggel, mellyel egy kft. ügyvezetői tisztsége jár, ezért írtam neki egy levelet, hogy figyelmeztessem, hogy mindenképpen beszéljen ügyvéddel, mielőtt teljes egészében felvállalja a felelősséget egy feltételezett csaló és bűnöző ügyletei felett. Továbbá érdeklődtem nála, hogy neki vannak-e érdemi információi arról, hogy a Meridian Ablak Kft. az internetes hirdetései alapján rendelkezik egy fűrész, egy asztalos és egy nyílászáró gyártó üzemmel, állítólag Marcaliban. Bár a fix24 oldalán látható hirdetésen ezek csak hamarosan indulnak, a Temestered.hu szerint ezek már működő üzemek. Mivel Danázs Árpád nem hajlandó visszaadni a pénzünket, szeretnénk tudni, hogy az nem ezen üzemek létrehozásába lettek-e befektetve. Reméljük Suvada Mihály erről tud majd minket tájékoztatni.

Ezenkívül arról is érdeklődtem nála SMS-ben, hogy ha megtettük a szükséges feljelentést a Rendőrségen, hajlandó-e tanúskodni Danázs Árpád ellen, hiszen amikor ő engem azzal fenyegetett, hogy baltát állít a fejembe, Suvada Mihály tőlem pár méterre állt, és ő is hallotta, szem- és fültanúja volt az életveszélyes fenyegetésnek. Remélem a közös üzlet nem fogja őt rábírni a hamis tanúzás súlyos esetébe.

Kötelességemnek éreztem, hogy tájékoztassam az ügyvezető Suvada Mihályt, hogy Danázs Árpád az interneten a Meridian Ablak kft. nevében tesz ki hirdetéseket a saját (!) telefonszámát adva meg a cég elérhetőségeként.

Mint Takács Szilvia, a Meridian Casa Kft. ügyvezetője tájékoztatott, a cég minden kétes ügyleteit Danázs Árpád bonyolítja, ő semmiről sem tudott. Danázs Árpád annak ellenére kezelte a cég bankszámláját, írt alá hivatalos céges dokumentumokat, hogy az ügyvezető erről semmit nem tudott, és Danázs Árpád jogerősen el van tiltva vállalkozás vezetésével korábbi, másokat megkárosító, törvénytelen tettei miatt! Bár az igazsághoz tartozik, hogy Takács Szilvia állításai nem biztos, hogy teljes mértékben fedik a valóságot, hiszen 2020. február 20-án adott egy meghatalmazást Danázs Árpádnak (abban az időben, amikor ügyvédünk ezt kérte a cégtől, bár ezt senkinek nem juttatták el a múlt hétig, egészen addig, amikor már egy feljelentés lett kilátásba helyezve a cég ellen), hogy a céges ügyekben eljárjon. De ha kiadott egy ilyen dokumentumot Takács Szilvia, akkor éreznie kellett, hogy ha korábban ilyen nem volt, akkor Danázs Árpád ügyleteiért ő is felelős. De ezt majd a nyomozás megállapítja.

Tehát küldtem egy SMS-t Suvada Mihálynak is, hogy figyelmeztessem, hogy feltételezhető, hogy Danázs Árpád őt is kihasználja, és a másoktól zsebre tett előlegekből ő nem biztos, hogy fog részesedni, de a felelősséget megkapja.

Amint válaszol, azt is megjelenítem az oldalon.

Takács Szilvia, a Meridian Casa Kft. ügyvezetője

2020 decemberében szintén felvettem a kapcsolatot Takács Szilviával, aki a Meridian Casa Kft. jelenleg is pozícióban lévő ügyvezetője. Tájékozódtam nála, hogy neki van-e tudomása arról, hogy Danázs Árpád elkérte a családi örökségünket, aminek ellentételezéseként csak töredékét fordította házunk építésére, másfél évvel később pedig nem hajlandó velünk elszámolni és a pénzünket sem adja vissza.

Takács Szilvia e-mailben válaszolt, melyben csatolta azt a 2020. 02. 20-i keltezésű meghatalmazást, melyben Danázs Árpád pénzügyi, gazdasági és operatív ügyekben teljeskörűen eljárhat az ügyvezető helyett. Véleményem szerint ez még nem jelenti azt, hogy az ő felelőssége teljesen tisztázva lenne, főleg azért sem, mert a családi örökségünket Danázs Árpád 2019 júliusa és 2020 novembere között csalta ki tőlünk. Egy válasz e-mailben Takács Szilvia arról tájékoztatott, hogy Danázs Árpád a cég megalakulása óta rendelkezik teljes körű meghatalmazással. Ha ez így van, akkor miért keletkezett egy meghatalmazás 2020 február 20-i dátummal? Illetve ha már korábban is volt, az mentesíti-e a felelősség alól az ügyvezetőt? Erre én sajnos nem tudom a választ, ezért azt javasoltam Takács Szilviának, hogy ő is tegyen büntető feljelentést Danázs Árpád ellen, hogy az ő felelősségét így tisztázni tudja a feltételezett sikkasztás ügyében. Amennyiben megteszi, kértem, hogy tájékoztasson, hogy azt is meg tudjam jeleníti blogomban. Addig ugyanis mi ismeretlen tettes ellen tesszük meg a feljelentést, mivel nem tudjuk, hogy ki lopta el a pénzünket, és az hol van most.

Amint válaszol, azt is megjelenítem a blogomban.

Lépjen kapcsolaba velünk

Lépjen kapcsolaba velünk

Amennyiben hasonló módon Ön is megbízott kivitelező céget házépítésre, esetleg a Meridian Casa Kft. áldozata, Önt is becspaták és kisemmizték, írjon nekünk, hogy tudjunk közös erővel megoldást találni.
Várunk további jogi szakvéleményeket is, esetleg olyan hasonló eseteket, melyeket sikerült rendezni valamilyen módon.
Fogjunk össze, hogy az ilyen Danázs Árpád-félék ne tudjanak tovább büntetlenül mások pénzén élősködni!

E-mail

info@epitkezeskarosultak.hu